Home Festival FRIETROCK Ieper (12/9/2021)

FRIETROCK Ieper (12/9/2021)

by Luminous Dash

Frietrock is dit jaar toe aan zijn 12de editie! Er zijn heel wat veranderingen: 3 festivaldagen, een nieuw festivalterrein (het Festivalpark Ter Waarde in Ieper), en de beste line-up die ooit naar Ieper kwam.

Dit jaar wordt het festival ook voor het eerst betalend, maar dat zorgt ervoor dat ze meer en (nóg) betere groepen kunnen zetten! Na twee dagen vol muziek komt op de derde dag ook weer een zeer gevarieerd en hoogstaand programma.

Opener is Edward, aanstormend talent van eigen bodem met vijf ervaren artiesten die na vele jaren en vele bands elkaar vonden.

Voltage was normaal als tweede geprogrammeerd maar moest afhaken door familiale omstandigheden.

Om 16h45 kregen de bezoekers Praga Khan voorgeschoteld. Een verwenbeurt voor oog en oor. Maurice, zijn muzikanten en de elegante danseressen zetten in Ieper hun mooiste beentje voor, muzikaal versterkt door de typische Praga Khan sound.

En wie houdt niet van DE KREUNERS, luid meebrullen met de klassiekers van Walter Grootaers en zijn band.

De Levellers in Ieper, hoe goed is dat. Een wereldgroep van dat formaat naar de Westhoek halen, dat is een pluim voor Frietrock, en of ze de wei meekregen, niemand kon nu nog blijven stilstaan.

Nu de duisternis langzaam intreedt is het tijd voor de Belgische metalband Channel Zero. Zware gitaren van Kristof, Mikey en Tino (bas), de atoom-drum van Seven en de leadstem van Franky zetten de wei en de omgeving op zijn kop.

Wat hadden we nog niet gehad, vettige kluchten misschien, wel die komen eraan en deze keer in het Westvlaams. Preuteleute mag dit zeer geslaagd festival afsluiten zonder een blad voor de mond te nemen, vandaag geen emancipatie of andere regels van goed gedrag en zeden, gewoon meeroepen en genieten.

Gedurende het ganse festival kon je in de tent ontelbare dj’s aan het werk zien en vooral genieten van de beats en decibels.

Dit was de eerste editie van de nieuwe Frietrock Ieper, in moeilijke tijden toch een warm festival dat iedereen genoeg feest gaf voor zijn geld.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More