Home Festival Duvel Blues strikt Elliott Murphy als afsluiter op ‘grand cru’-editie

Duvel Blues strikt Elliott Murphy als afsluiter op ‘grand cru’-editie

by Mark Van Mullem

Duvel Blues ontvangt op zaterdag 25 mei 2024 opnieuw de crème de la crème uit de blues en rootsmuziek in Ruisbroek-Puurs. Acht artiesten (uit de VS, Noord-Ierland, Nederland en België), geven het beste van zichzelf op twee verschillende podia. Niemand minder dan de immer onvermoeibare troubadour, Elliott Murphy werd gestrikt als headliner van deze editie, die een heuse ‘Grand Cru’-editie belooft te worden.,

fotto (c) Duvel Blues/ Elliot Murphy

Dat de onvolprezen Elliott Murphy, die dit jaar 75 kaarsjes uitblaast, zijn weg vond naar Ruisbroek is natuurlijk fantastisch nieuws. Het trouwe leger volgers van de Amerikaan die in Parijs woont, plaatst Murphy – door velen toch nog te weinig gekend – terecht bij die andere groten als Bob Dylan, Bruce Springsteen en Neil Young in de eregallerij. De Murphy-gang zal al zéker van de partij zijn op Duvel Blues. Daar kan je donder op zeggen. Nu jij nog!,

En er is nog meer goed nieuws want het festival pakt verder uit met de vurige live-act van de Noord-Ierse Kaz Hawkins. Ook is het uitkijken naar de de soulvolle gitaarvirtuoos SaRon Crenshaw (US).

Verder prijken acts als Tom Rigney and Flambeau (US), Eden Brent (US), Nathan Bell (US), Barrel Aged Moonshine (B) én de Nederlandse held Ralph De Jongh op de affiche. Sterke line-up, niet?

De twee alternerende podia, waaronder een kleiner exemplaar voor meer intimistische optredens, vormen een inmiddels beproefde succesformule voor Duvelblues, dat met deze 21ste editie (!) nogmaals haar stevige reputatie onderstreept.

Naast de sterke affiche pakt het festival uit Klein-Brabant ook steevast uit met een gemoedelijke sfeer – vroege vogels worden zelfs getrakteerd op een gratis Duvel. De gratis kampeerruimte vlakbij het festival maakt dat ook bluesliefhebbers uit het buitenland neerstrijken in Ruisbroek. 

Tickets voor het festival kosten 39 euro in voorverkoop, aan de kassa betaal je 45 euro. Wie jonger is dan 26 op 25 mei 2024 komt gratis binnen.

Facebook / Website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More