Home Belgisch De Belgen op Gent Jazz Festival – 29 juni 2019

De Belgen op Gent Jazz Festival – 29 juni 2019

by Björn Comhaire

Zoals elk jaar heeft Gent Jazz Festival ook tijdens deze editie een aantal indrukwekkende nationale en internationale artiesten op de affiche staan. Artiesten die soms een wel heel brede interpretatie van het begrip “jazz” vragen. Puristen kunnen daar kritisch over doen maar het zijn vaak die artiesten die het grote publiek trekken en hen zo ook in contact brengen met de mindere goden.

Omdat wij als Luminous Dash graag de Belgische muziekscene in het spotlicht plaatsen, geven we in een aantal berichten een overzicht van de Belgische jazzcats die je deze zomer kan gaan bekijken op Gent Jazz Festival.

Guy Van Nueten (@Main stage – 16u30)
Een festivaldag (en dan nog de eerste) openen is nooit makkelijk. Met pianist Guy Van Nueten komt het festival alvast met een waardige opener. Van Nueten bevindt zich aan de klassieke kant van muzikale spectrum en was de eerste Belg die een contract tekende bij Sony Classical voor zijn nieuwste album Contact.

(c) GentJazz

Noah Vanden Abeele (@Main Stage – 18u30)
Pianist Noah Vanden Abeele bracht in 2018 zijn debuutalbum Universe uit. Vanden Abeele maakt contemplatieve luistermuziek die heel filmisch klinkt. Zijn voorgeschiedenis als huispianist bij Cinematek zal daar niet vreemd aan zijn.

Ottla (@Gardenstage – 00u)
Onze favoriete Belg en afsluiter van de eerste dag Gent Jazz is Ottla, de zeskoppige band rond gitarist Bert Dockx. Met inspiratiebronnen als Thelonious Monk, Sun Ra en Herbie Nichols weet je dat het iets tegendraadser mag zijn. Ottla vermengt het klassieke jazz instrumentarium met zijn typische gitaargeluid en elektronische klanken in composities die je graag op het verkeerde been zetten. Zeker de moeite om hiervoor iets langer te blijven plakken op de festivalsite!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More