Home Festival CLAMOTTE ROCK Herenthout (20/05/2023)

CLAMOTTE ROCK Herenthout (20/05/2023)

by Luminous Dash

Tekst: Sylvie Baelemans
Foto’s: Dirk Wouters

Het is 15u, de zon is voor onze tweede dag besteld en straalt volop vitamine D over de Kempense wei.

‘Welle zen der kleir veu!’

Met de Antwerpse Tuff Guac geven we het startschot voor dag twee. In een garage brengen zij de sixties vibes naar boven en geven er hun eigen waanzinnig goeie ‘shit’ aan.  Met een nektapijt uit de jaren ’80, een cowboy-look à la ’70 en/of een Magnum-moustache zetten zij de komende twaalf uren ferm in.

Tuff Guac
Tuff Guac

We verwelkomen uit West-Vlaanderen Rhea. Met een nieuw album in het vooruitzicht tegen het einde van dit jaar zal Clamotte Rock helaas één van hun weinige optredens zijn. Ze vragen “Are you ready to rock?”. Jahaaa! Guillaume Lamont (gitarist) is een genot voor de oren en ook voor de ogen. Is hier een Belgische Lindsey Buckingham geboren? Eyes On You, jongeman!

Rhea
Rhea

Nog een band die we meer willen horen is Naft. Vier blazers en twee drummers hebben de longcapaciteit en energie om een raket de lucht in te vlammen. Met covers van o.a. Fisher Losing it en Push Universal Nation verlang je naar veel meer in die hogere sferen.

Naft
Naft

Channel Zero staat al meer dan dertig jaar op het podium. Deze Brusselaars zijn een gevestigde waarde in de heavy metal-wereld. Voilà, de fans zijn weer content.

Channel Zero
Channel Zero
Channel Zero

Wie vooral een ticket kocht voor Tourist LeMC kreeg waarde voor zijn euro’s. De woorden van Spiegel, Koning Liefde en We Begrijpen Mekaar gaan klakkeloos over menig lippen. Hij kwam, zong en overwon menig hart.

Tourist LeMc
Tourist LeMC

Guano Apes met frontmadam Sandra Nasic claimen als voorlaatste hun plaats in. Deze Duitse band lanceerde eind jaren 90 hun eerste single Open Your Eyes en het was meteen een monsterhit. Ze kunnen ons nog bekoren met Sunday Lover, de cover van Alphaville Big in Japan en Lord of the Boards. De genen zijn goed bewaard gebleven en haar stem klinkt nog steeds lekker rauw.

Guano Apes
Guano Apes

Le Jardin: O.a. Bobalicious smeert onze heupen in. Met passie bedient deze DJ de knoppen en vlamt zijn wereldbeats de wei in. Met een cocktail in de hand ga je vanzelf door de knieën en raak je met je kont net niet het weggemaaid maïsveld.

Back to Basicz: laat je hier op je wenken bedienen door Rayco Santos & Stephane Jonxis, Roma e.a. Deze tent zit nokvol en dat is dankzij klasse DJ’s!

En festivalmoeder Trees Clamotte, Lief Van Herck zaliger, zag dat het weeral een fantastische editie was. Het zonneke dee goe zijn werk!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More