Home Festival CLAMOTTE ROCK Herenthout (19/05/2023)

CLAMOTTE ROCK Herenthout (19/05/2023)

by Luminous Dash

Tekst: Sylvie Baelemans
Foto’s: Dirk Wouters

Clamotte Rock in ‘Huirtuit’ geeft al jaren het startschot voor het nieuwe festivalseizoen. Steevast is dit de dag na O.H.H. waardoor menigeen een verlengd weekend boekt om zich klaar te stomen voor de aftrap naar een muzikale zomer. Met hun drie podia op een Kempense wei bieden zij vooral lokaal en nationaal talent aan op een goedgevulde affiche.

De timetable van deze 26ste editie zorgt ervoor dat er nergens een stil moment zal zijn. Voor elk wat wils, en laat het smaken. Eettentjes met genoeg picknicktafels, een gezellige bar met cosy zetels, een 360° bar, een cocktailbar, tentjes met koopwaar en een knap team van vrijwilligers maken dit een geslaagd festivalterrein.

De aftrap is voor The Yummy Mouths. Drie Kempenzonen uit ‘Nodderwaak’ trekken de reeds aanwezigen naar hun honingpot. Hun knallende garagerock maakt al enkele lichaamsdelen los en wordt terecht gewaardeerd.

The Yummy Mouths

In Rusland geboren, getogen in Limburg en een Japanse artiestennaam, dat is Chibi Ichigo aka Sabina Nurijeva. Het project van deze ‘kleine aardbei’ zet de huidige tendens van Diversiteit & Inclusie neer op haar manier. Aan de performance dient wel nog wat gesleuteld te worden. Men waant zich aan de moves van Madonna, maar Rome is ook niet op één dag gebouwd. Nederlandstalig, rap, electro met een knipoog naar The Prodigy, dat is potverdekke een sterk concept in wording.

Chibi Ichigo
Chibi Ichigo

De zonen van vier vrienden uit Melsele besloten een band te vormen. Sons trad hier al in 2018 op, na hun finaleplaats in de talentenwedstrijd De Nieuwe Lichting, en ‘vantenaar’ in 2023. Deze jonge generatie staat er! Het wordt ‘hiejet’ in de tent. Een sterke performance en straffe gasten.

Sons
Sons

Noordkaap stond in grote letters op de affiche en dat trok heel wat fans. Het was voor frontman Stijn Meuris zijn eerste festivaloptreden en dat kon je merken aan de reacties. Van “Help, waar is de sfeer?” tot “Amai, da was na is kei goe!”. Noordkaap en Stijn Meuris staan deze zomer nog op enkele openlucht podia, dus de grove keelgeluiden geraken in no time zeker gesmeerd.

Noordkaap
Noordkaap

Sons of Lioth (Herenthout) zuigt de ‘Huirtuitenaren’ als één front naar het podium. De Iron Maiden van de Zuiderkempen trad voor de afsluiter eenmalig op. Heavy metal zit hier in het bloed en men zweet het vannacht langs alle kanten uit.

Sons of Lioth
Sons of Lioth


Le Jardin: stoppen de boxen in de Main Stage, dan beginnen ze stante pede hier tot de volgende band wordt aangekondigd. Laat je meeslepen door de keuzes van de DJ van dienst.

D&A

Steez Stage: O.a. Steez Soundsystem en Leon Mills trekken vooral dertigplussers aan die volop kunnen genieten van kwaliteitsgevulde dance mixen. Regelmatig is er die knipoog naar de jaren ’70 en ’80. En dat het lekker door je lijf gaat, dat voelen we.

Leon Mills
Pat Krimson

We keren voldaan naar huis en kijken al uit naar dag 2!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More