Home Festival BRUTUS + PSYCHONAUT Mechelen, Botaniek Live (04/07/2021)

BRUTUS + PSYCHONAUT Mechelen, Botaniek Live (04/07/2021)

by Liesbet Willems

Mechelen heeft er deze zomer een nieuw muziekevenement bij: Botaniek Live. De feeërieke Kruidtuin vormt het kader voor een boeiende reeks concerten. Op zondag 4 juli koos Roos Van Acker (ambassadeur voor het openingsweekend) voor de bands Brutus en Psychonaut.

Bij aankomst werden we in onze bubbel van vier begeleid naar ons bankje. Daar wachtten we geduldig op het eerste optreden van Stefan, Thomas en Harm sinds de lockdown. Psychonaut speelde in hun thuisstad Mechelen.

PSYCHONAUT © Gert Stockmans

Het is nog te vroeg om hun nieuw werk te spelen waardoor gekende nummers als The Fall Of Consciousness, Halls Of Amenti en The Story Of Your Enslavement de revue passeerden. Ze sloten hun 50 minuten durende optreden verrassend af met Psychedelic Mammoth. Dit nummer is voor eeuwig gelinkt aan Mechelen, zoals ze zelf zeggen en werd enorm gewaardeerd door het publiek.

Brutus © Gert Stockmans

Na een korte pauze kwamen Stefanie, Stijn en Peter het podium op. Ze bedankten iedereen voor hun komst en startten met een schitterend optreden. Brutus gaf zich volledig. Duidelijk blij om terug op een podium te staan. We luisterden en keken naar All Along, Sugar Dragon, Fire,… Onze oren tuitten bij al dat mooi geweld. Het werd moeilijk om op de bank te blijven kleven bij het opzwepend geschreeuw van Stefanie. Onlangs de lange lockdown hebben ze niets aan kwaliteit ingeboet.

Botaniek Live is een gezellig parkfestival op een mooie locatie. De organisatie verdient een pluim. Alles verliep vlot en veilig.

Ook de komende weken kan je nog terecht in Mechelen voor Botaniek Live. Meer info en tickets vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More