Home Concerttip Brussels Jazz weekend: 26-27-28 mei

Brussels Jazz weekend: 26-27-28 mei

by Björn Comhaire

Het verlengde Hemelvaartweekend staat voor de deur en je weet nog niet wat gedaan? Misschien is een bezoekje aan één of meer van de 150 gratis optredens tijdens Brussels Jazz Weekend dan wel iets voor jou!

Je kan zorgeloos genieten van de muziek en van Brussel op zijn best, zowel tijdens de openluchtconcerten op de Grote Markt, het Sint-Katelijneplein, het Beursplein en de Kapellemarkt, als tijdens de intiemere concerten in meer dan 30 deelnemende clubs, cafés en restaurants, waaronder AB, Botanique, The Music Village, Archiduc, Goudblommeke in Papier, KFK Hope en Jazz Station.

Tijdens Brussels Jazz Weekend zal de programmatie op de Grote Markt in het teken staan van Toots Thielemans, de Brusselse ket en jazzlegende die dit jaar 100 geworden zou zijn. Op vrijdag brengen Mike Del Ferro (NL), Philip Catherine Quartet en Brussels Jazz Orchestra (met Hermine Deurloo) een muzikaal eerbetoon aan Toots. Op zaterdag is het de beurt aan de Jazz Station Big Band, Eliott Knuets Quintet, het Olivier Ker Ourio Quintet (FR) en Niels Lan Doky International Jazz Collective (DK).
Op zondag cureert Lundis d’Hortense traditiegetrouw de programmatie met o.a. Martin Salemi Daylight, Toots Thielemans Revisited en Antoine Pierre URBEX.

Maar er is nog veel veel meer te beleven, teveel om hier op te noemen dus check vooral de website voor een volledig overzicht van alle concerten en deelnemende organisaties en cafés.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More