Home Concerttip LORENZO ABATTOIR (IT) + SVARTVIT (NL) + CORPSE MEDITATION (B) + PSYCHWARD (AUS) + LEANDRO BARZABAL (FR) Kortrijk, @ The Pit’s (09/06/2024)

LORENZO ABATTOIR (IT) + SVARTVIT (NL) + CORPSE MEDITATION (B) + PSYCHWARD (AUS) + LEANDRO BARZABAL (FR) Kortrijk, @ The Pit’s (09/06/2024)

by Patrick Bruneel

Eerst verstandig stemmen, dan het hoofd laten leegmaken door een aantal artiesten die zich bevinden in het brede spectrum der harsh noise.

Vijf setjes binnen drie uur, en dan nog wat extra lawaai tussen door, moet kunnen.

Lokaal talent mag de avond openen. Corpse Meditation is het nieuwste vehikel van ons aller Jenci, die ongetwijfeld meteen ieders oren aan gort zal weten te blazen, een beetje zoals hij traditiegetrouw doet op een zondag.

De Australiër Psychward heeft net een nieuwe cassette uit met de smakelijke titel Vomit Noise, waarmee we meteen weten dat dit heerschap, dat onder nog tal van andere artiestennamen de wereld verblijdt met zijn harsh noise, zich meer in het abstracte veld der herrie thuis voelt. Al dan niet besmeurd, door jou of hem, dat valt af te wachten.

Leandro Barzabal is al sinds 2001 actief in de meer experimentele en improvisatie scene en brengt voor de gelegenheid zijn Oscillator Organ mee (“A DIY device consisting of 42 simple wave shaped oscillators”). Laag op laag op laag tot niemand meer weet waar die is.

De Nederlanders Svartvit, Kevin Jansen dus, is een ancien en goede bekende in Kortrijkse kringen alwaar wel eens een dikke snede harsh noise de boterham mag passeren. Zijn Verzameld Werk zag in maart van dit gezegende jaar het levenslicht. Niet dat hij zijn werk verzamelde, maar dat is een andere discussie.

De Italiaan Lorenzo Abattoir mag de avond afsluiten. Het zal zonder reserve de vreemdste set zijn van de avond. Ademtechnieken, lichaamsgeluiden en kleine versterkte voorwerpen vormen de basis voor een spel met microfoons en het spirituele. Anders dan de rest van de affiche maar daarom niet minder boeiend of intrigerend.

En daarna? Niets meer waarschijnlijk.

Leden €8 – Niet-leden €10 – Studenten: gratis!

Avondplanning
Deuren: 18h30
19h: Corpse Meditation
19h30: Psychward
20h10: Leandro Barzabal
20h50: Svartvit
21h30: Lorenzo Abattoir

Svartvit Bandcamp / Disincarnazione Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More