Home Concerttip FESTIVALTIP: MIRACLE METAL MEETING Deinze, Brielpoort (18/5/2024)

FESTIVALTIP: MIRACLE METAL MEETING Deinze, Brielpoort (18/5/2024)

by Nel Mertens

Eén dag, één podium en een affiche vol stevigs. Zo hebben we het graag. Miracle Metal Meeting doet het old school, een festival organiseren. Een goeie line-up, de ene band na de andere, geen keuzestress…

In de Brielpoort in Deinze kan je je op 18 mei 2024 volop laten overweldigen door toonaangevende bands uit de thrash- en deathscene tijdens de derde editie van Miracle Metal Meeting. De organisator Miracle vzw zet daarbij ook graag lokaal en jong talent op het podium.

Zo opent Unravel, een metalcore band uit Deinze, het festival. Ze sprongen reeds in ‘t oog tijdens Humo’s Rock Rally en speelden als support bij onder meer Channel Zero, de headliner van de eerste Miracle Metal Meeting in 2019.

Objector, een thrashmetalband uit Turnhout, won de Wacken Metal Battle 2023 en dat gaf hen alvast een boost.
Voor wie houdt van snelle metal is er Bütcher. Train alvast je nekspieren, want hun halsbrekende riffs en beukende drums zorgen ervoor dat je je hoofd onmogelijk stil zal kunnen houden.

Uit Nederland komt met Sinister een icoon uit de deathmetalscene naar Deinze. De heren draaien al mee sinds 1988 en traden zowat overal ter wereld op. Vlaanderen staat niet zo heel vaak in hun agenda, dus voor de Belgische Sinister-fans is de Miracle Metal Meeting een uitgelezen kans om hun Nederlandse helden nog eens aan het werk te zien.

Ook Grave, één van de langst bestaande deathmetalbands uit Zweden, treedt aan. Ze waren een voorbeeld voor vele andere bands in het genre maar bewijzen met elk optreden dat ze nog net zoveel toekomst als verleden hebben.

De ferme trash-/deathmetaldames van Nervosa (van oorsprong uit Brazilië) hebben net hun nieuwe album Jailbreak klaar, waarmee ze opnieuw bewijzen dat ze tot de hoogste rangen van de metalscene behoren.

Dé headliner op de Miracle Metal Meeting is niemand minder dan het Britse Venom Inc. Opgericht door enkele oudgedienden van het oorspronkelijke Venom. Zij brengen live een combinatie van bekende Venom-nummers en eigen werk en ze zullen de Brielpoort ongetwijfeld in lichterlaaie zetten.

Tickets kosten 43 euro (transactiekosten inbegrepen) en zijn te koop via www.metalmeeting.be.

Facebook / Facebookevent

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More