Home Concerttip CONCERTTIP: VILLA VOORTMAN Gent, De Minard (20/4/2024)

CONCERTTIP: VILLA VOORTMAN Gent, De Minard (20/4/2024)

by Nel Mertens

Villa Voortman is een ontmoetingshuis in Gent waar dagelijks bijzondere mensen samenkomen. Een plek van connecteren en zorg, een vrijplaats voor broedende geesten. Vanuit hun schrijfatelier, ontstond dit unieke muziekproject dat uitmondde in de Villa Voortman Band. Met bijhorende singles, een album en live-voorstellingen!

Eind vorig jaar presenteerde de Villa Voortman Band hun eerste album, dat toen digitaal verscheen, in een uitverkochte Handelsbeurs. Het Album is nu ook als dubbellp op vinyl verschenen en dàt wordt gevierd in De Minard op zaterdag 20 april met een live-voorstelling van de plaat.

De avond wordt gevuld met muziek en tekst, binnen een brede range aan genres. Presentator Dominique Van Malderen praat de avond aan mekaar, maar het zijn vooral de Voortmannen en -vrouwen uit die mooie Gentse Villa, die ons meenemen in hun veelkleurige creativiteit.

Van kleinkunst, Franse chansons, rock, punkrock, pop, drum ’n bass, rap, folk tot ingetogen klassiek, één ding hebben de tracks op Het album alvast gemeen: ze klinken oprecht en intens. Laat je raken, door de ontreddering, wanhoop, angst, zoektochten …, maar ook verlangens, dromen en schoonheid die weerklinken in de tracks.

Tickets kan je bestellen aan € 15.

Het Album is digitaal beschikbaar via Bandcamp, waar je 15 extra nummers terug vindt die niet op de vinylversie konden geperst worden.
De dubbel vinyl kan je bestellen bij Muziekmozaïek of fysiek aankopen bij Vynilla Record Shop in Gent.

Niet vrij op 20 april? Dan kan je de Villa Voortman Band ook op Theater aan Zee aan het werk zien op zaterdag 3 augustus in het Casino Oostende, waar Luc Janssens de presentatie op zich neemt.

Facebook Website / Bandcamp

BC Luisterlink

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More