Home Concerttip Concerttip: BROSELLA Spring Edition

Concerttip: BROSELLA Spring Edition

by Björn Comhaire

Na een succesvolle eerste editie in 2023 organiseert Brosella tussen 7 en 10 maart opnieuw het BROSELLA SPRING FESTIVAL in de culturele hotspot en voormalige industriële wasserij LaVallée in de Molenbeekse Kanaalzone.

Het muziekfeest focust vier dagen lang op het tonen van nieuw muzikaal werk én releaseconcerten. De spotlights staan gericht op jonge en mid-career artiesten, van KAU (Brusselse nu jazz band), pianist Dorian Dumont of aki, over Eric Thielemans en Billy Hart (drummers van wereldklasse) en ZWORNTURF met Jozef Dumoulin, Dré Pallemaers en Frank Deruytter (innovatieve fusion-experts). Daarnaast zullen ook urban etno bands als Merope ft. Tsubasa Hori en Tamala de twee podia van het festival betreden. 

Samen met Tomorrow’s Warriors start Brosella ook een unieke coproductie op, waarbij drie veelbelovende jonge muzikanten uit België (Eliott Knuets, Lúcia Pires, Diogo Alexandre) zich verenigen met al even getalenteerde artiesten uit Londen (Maddy Coombs, Menelik Claffey, Luke Bacchus). Samen met mentors Binker Golding, Stéphane Galland en Bram De Looze brengen zij hun eigen composities tot leven in een unieke formatie genaamd “BXL x LDN Interplay”. Het première concert op 7 maart markeert hun primeur en belooft een onvergetelijke muzikale ervaring te worden. De volgende gelegenheden om van hun talent te genieten zijn overigens het Bricklane Jazz Festival in Londen op 28 april, het Brosella Festival op 7 juli 2024, en het We Out Here Festival in Dorset op 17 augustus 2024. 

Brosella-directeur Bert Schreurs: “Het Brosella Spring Festival is een zowel inhoudelijk als qua ‘vibe’ een aanvulling op onze zomereditie in het Groentheater aan het Atomium in Brussel. We werken in een clubsfeer en kiezen voor een beperkte capaciteit: we gaan voor twee binnenpodia met relatief kleine bezettingen en mikken op 300 bezoekers per avond. In totaal  presenteren we 16 avontuurlijke bands die een mooie staalkaart vormt wat Brussel en doorgetrokken gans België op dit moment te bieden heeft qua jazz en urban etno.” 

Ook voor kinderen en families is er een programma op maat opgezet. Op zaterdag verhuist Atelier Quartier van Ultima Vez voor 1 dag naar het festival en kan je op live muziek van Drawing Basses gratis dansworkshops volgen waarbij improvisatie centraal staat. 

Op zondag sluit af met een dagprogramma van 10:30 tot 18:00 met in de voormiddag familieconcerten georganiseerd door Zonzo Compagnie die zowel actief als passief van aard zullen zijn en ook de buurt meetrekken. 

Meer info en tickets voor Brosella Spring Edition vind je hier.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More