Home Concerttip CONCERTTIP: An Evening Of Progrock, Gent, Zaal Goedleven (29/10/2021)

CONCERTTIP: An Evening Of Progrock, Gent, Zaal Goedleven (29/10/2021)

by Nel Mertens

Zaal Goedleven start opnieuw met zijn programmatie. De nieuwe zaal in Gent was nog maar net geopend, toen de pandemie de deuren al terug toegooide. Op 29 oktober gaan ze weer open en presenteren ze meteen een ‘double bill’ in progrocksfeer.
Met Vermilion en Crystal Breed wordt An Evening Of Progrock stevig gevuld.

Vermilion is een progmetal-/djentband uit het Gentse, die door gitarist Timmy Segers en toetsenist Michael Penson in 2009 werd opgericht. De twee ontmoetten elkaar en ontdekten hun gedeelde liefde voor progressieve muziek met vreemde maatsoorten. Vanuit een breed scala aan invloeden – van jazz tot fusion –  kneedden ze een heel eigen sound. Ze zijn volop een tweede ep aan het afwerken, maar laten alvast ook live van zich horen op de planken van Zaal Goedleven.

De progband Crystal Breed uit Hannover (Duitsland), laat sinds 2008 zijn mix van artrock en zware prog horen. In hun geluid hoor je invloeden van The Beatles en Pink Floyd, maar ook van recentere bands als Porcupine Tree, Muse en Dream Theatre.

Tickets zijn verkrijgbaar via deze link of aan de kassa en kosten €22.

Zaal Goedleven / Facebookevent

Vermilion / Crystal Breed

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More