Home Belgisch VARIOUS ARTISTS – Garage In My Living Room Compiled (Eigen Beheer)

VARIOUS ARTISTS – Garage In My Living Room Compiled (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Scherpenheuvel, bekend van zijn basiliek, maar bij de undergroundfans ook van een living! Want tja, kun je je lievelingsbands niet op een podium zien, dan nodig je ze gewoon in je woonkamer uit, dachtWout Fransen. De living is ondertussen een begrip geworden voor obscure trash-, punk en allerlei garagebandjes die bulken van de energie (en vooral van talent). Of de buren daar dolgelukkig mee zijn is koffiedik kijken, maar het levert de kerel uit Vlaams-Brabant een lijstje op waar menig muziekliefhebber van zou kwijlen.

Wout liet het daar niet bij, alle bands die ooit in zijn woonkamer van jetje gaven moesten op een plaat komen. Zo geschiedde, en Garage In My Living Room is er nu en telt (!) 23 tracks van evenveel bands.

We gaan je niet vervelen met iedere band te gaan omschrijven, anders skip je in het midden geheid naar de sportpagina’s van Het Nieuwsblad, maar wat vooral opvalt aan deze compilatie is dat je er geen enkele zwakke track op vindt! Het niveau van de songs is torenhoog, en het gaat niet om zo maar wat afvallertjes zoals dat het geval is op heel wat verzamelaars. Iedere band toont het beste van zichzelf waardoor je je erzelf op betrapt dat je een papiertje bij de hand hebt waarop je de namen krabbelt van de bands die je beter wil leren kennen, en wedden dat je er 23 hebt op het einde? De echte taak van een verzamelaar, en met liefde samengesteld. Echte undergroundmaniakken zullen wel vertrouwd zijn met de meeste namen, maar voor de meeste muziekfans zullen heel wat bands eerder obscuur klinken.

Het is steeds muziek die met de middelvinger wordt gebracht, de meter in het rood heeft staan, lak heeft aan alles wat hip is, maar van iedere noot druipt de goesting ervan af.

En Wout heeft nog iets in petto, op 13 mei organiseert hij het Strongman Festival. Nu al bevestigd: The Glücks, King Automatic en De Stekkers.

Staan op deze verzamelaar: Interstellar Secret Services, Equal Idiots, The Glücks, Weird Omen, MOAR, King Automatic, Robbing Banks, Chicken Diamond, Bones Shake, Jonny Halifax & The Howling Truth, The Anomalys, Escobar, Roda Lits, Head On, Gentlemen of Verona, Black Cat Bone Squad, Dead Cat Stimpy, YVY, De Stekkers, Sects Tape, Hell-O-Tiki, Tequilasavate One Dead Band.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More