Home Belgisch THE DISTRACTORS – Subversive Dekadent (Trashwax)

THE DISTRACTORS – Subversive Dekadent (Trashwax)

by Wouter De Sutter

Zelden een bandbio gelezen die zo accuraat weergeeft waar het muzikaal om gaat: “Recorded to capture the sound of Elvis fighting Bruce Lee, it features 12 slices of rock ’n roll mayhem guaranteed to make you want to steal a car and punch somebody in the face.” Dixit The Distractors, nieuwe Gentse band met het opstandig rockende hart op de juiste plaats.

© The Distractors

De vierkoppige band brengt voor rudimentaire recht-voor-de-raap-rock met punkinvloeden. Zonder omwegen, overdreven beleefdheden en dito franje. Twaalf nummers op het debuutalbum dat, met de nodige corona-haperingen, tot stand kwam. Opgenomen onder de kundige leiding van Peter Van De Veire (Yellow Tape). Hij slaagde erin om de kwaaie energie van de band te capteren. Mét respect voor de ruwe kantjes. Veel afvijlen kwam er niet aan te pas. ‘Power over Polish’.

Live in de studio is het niet op Subversiv Dekandent maar het komt wel in de buurt. De meest opwindende lappen punkrock bevinden zich halfweg het album met de onweerstaanbare meebrul-oorwurm Do Wrong Right, leuke riff, en To Hell With Good Intentions. Twee tweeminuten-oprispingen die meer dan één beluistering waard zijn. En een podium.

Op de één of andere manier doet de rauwe rock van The Distractors terugdenken aan de sound van Australische bands uit (lang) vervlogen tijden als The Saints en Radio Birdman. Laat dat nu net redelijke fantastische bands zijn. Maar oordeel vooral zelf. Ontdek Subversiv Dekadent via Bandcamp. Link hieronder. Highly recommended!

BANDCAMP / FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More