Home Belgisch Orange Black is (eventjes) terug.

Orange Black is (eventjes) terug.

by Didier Becu

Eventjes de boeken van de Belpopgeschiedenis boven halen. Dieter Sermeus ken je tegenwoordig van het tamelijk sublieme The Go Find en Dieter Von Deurne & The Politics, maar daarvoor was hij ook actief bij Orange Black.

Dieter Sermeus van Orange Black
(c) : Dieter Sermeus

De band uit Kontich werd in het midden van de jaren 90 opgericht. Naast de broertjes Onzia en Nico Jacobs zat ook Aldo Struyf bij Orange Black die later de band voor Millionaire inruilde. Orange Black was bijna een synoniem voor de nu ter ziele gegane Lintfabriek in Kontich waar groepen als The Offspring, Napalm Death, Blink 182 en Pavement speelden. Deze laatsten verklaarden zich trouwens met trots Orange Black-fan.

De band bracht drie platen uit en de tamelijk legendarische It’s Electric wordt nu op vinyl heruitgebracht via Dear Deer Records.

De hoes van hun debuut It’s Electric

Tijd voor een echte re-wind hebben ze bij Orange Black gedacht, want de groep heeft besloten om hun debuut integraal terug op het podium te hernemen. Geen Lintfabriek, want dat kan niet (dat zou pas wat geweest zijn!), maar in het even fijne Het Bos in Antwerpen op 11 oktober.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More