Home Belgisch OBSCURE WAVE MUSIC – Synthrospection (Eigen Beheer).

OBSCURE WAVE MUSIC – Synthrospection (Eigen Beheer).

by Yves Van der Straete

De tweede plaat van Obscure Wave Music, een elektro project uit de Westhoek. Virtuoos van dienst is Philip Ryckman uit De Panne die al heel zijn leven intensief bezig is met muziek. Keyboards, synths en alles wat toetsen en knopjes heeft kortom.

Zijn werk is pure elektro, velen zullen het lounge noemen maar dat doet zijn oeuvre geen eer aan. Subtiele klanken en soundscapes waar zoveel meer in zit dan een laagje sfeer en een fruity loops beatje. Dit is werk waar je zijn voorbeelden en inspiraties in kan herkennen. Denk maar aan Klaus Schulze, Gin Rosé, Tangerine Dream, Pat Metheny, de vroege Yes, Pete Namlook en zelfs een snufje Orb of een zachte Aphex Twin. Doordachte structuren die voor sommigen te technisch zullen zijn. Het ene nummer is al wat meer sfeervol en etherisch dan het andere. Soms is er een aanstekelijke beat, soms droom je weg. Dit zou zo passen op het oude label van Klaus Schulze IC Digit music, voor degenen die oud genoeg zijn om het nog te kennen.

Het eerste album Equilibrium verscheen in december 2017 en was iets rustiger. Synthrospection is iets complexer, een sound die wat voller klinkt en meer beats meekreeg.

Uw ideale compagnon om u te vergezellen op een nachtelijke autorit, een sfeeravond in de zetel met een goed boek en een glas wijn, een modeshow, kunstproject, muziek in uw shop of gewoon om te genieten. 

Laat u niet vangen aan de naam Obscure Wave Music, die is geen Wave in de zin van Darkwave of New Wave, meer Wave zoals in kosmische golven muziek. 

Vanaf nu beschikbaar op iTunes, AppleMusic en Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More