Home Belgisch MIND RAYS Gent, Trefpunt (22/10/2021)

MIND RAYS Gent, Trefpunt (22/10/2021)

by Wouter De Sutter

Prettig weerzien met garagepunkband Mind Rays vrijdagavond in het zaaltje van Trefpunt. De Gentse band staat er weer na een gedwongen podiumpauze van bijna twee jaar. Een pauze die de promotie van Course Of Action, het tweede bandalbum dat net voor de lockdown(s) werd uitgebracht, danig in de wielen reed. De plaat werd nauwelijks live gebracht na de release show.

MINDRAYS (c) 2021, Wouter De Sutter

Diezelfde pauze had kennelijk ook gevolgen voor de wilde haren van frontman Sis. Gelukkig niet voor zijn wilde streken op het podium. En ervoor. Gestoken in een werkmansoverall, never a dull moment. Ja, er zijn nog performers sire.

Op het programma vrijdag; het beste van het debuutalbum Nerve Endings in combinatie met het beste van de tweede plaat. Aangevuld met enkele nieuwe nummers die voor het eerst live werden gebracht. Met de nodige gretigheid, dat spreekt. Mind Rays gaat steeds all the way. Kop vooruit. Met mottige middelmaat en dof geblaat is niemand gebaat.

Om te onthouden; een prima versie van The Ropes om mee te starten (video), het complexloze gehakketak dat Makers Remorse begeleidt en de laatste bis Makeshift Weaponry. Dat laatste: niet op de playlist maar toch gespeeld aan 200 per uur voor een uitgelaten publiek. En zo hoort het ook. Meteen het einde van drie kwartier genieten, kort & krachtig. Hopelijk snel opnieuw live mee te maken.

FACEBOOKINSTAGRAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More