Home Belgisch De vierde Week van de Belgische Muziek komt eraan!

De vierde Week van de Belgische Muziek komt eraan!

by Hannelore Dieleman

De Week van de Belgische Muziek, die haar roots kende in coronatijden, is ondertussen aan haar vierde editie toe. Van 22 tot en met 28 januari wordt de Belgische muziekscène in al haar dimensies in de spotlight gezet, waarbij VI.BE, VRT, Conseil de la Musique, Court-Circuit en RTBF het voortouw nemen.

VRT zal zowel op radio als op tv focussen op Belgische muziek, en op StuBru worden ook de winnaars van De Nieuwe Lichting bekendgemaakt. Radio 1 brengt ons opnieuw de Belpop 100, de Toots sessies keren terug op Canvas, en zoveel meer. Maar ook onder andere Radio Willy en Play Nostalgie focussen op lokaal talent.

Er valt van alles te beleven, zowel in Vlaanderen als in Wallonië, in culturele centra, concertzalen, platenwinkels, muziekcafé’s en ga zo maar door.

Uiteraard kan je ook een overvloed aan concerten bijwonen, zoals onder andere van Frank Vander Linden in Muziekcentrum Dranouter, Helena Mayorga Paredes (frontvrouw van de band Mayorga – winnaar Nieuwe Lichting 2023) in de muziekwinkel van Leo Caerts in Leuven, Helmut Lotti in CC De Plomblom, Dijf Sanders & SCHNTZL in Muziekclub N9, Brahms Vierde Symfonie in Bozar, gedirigeerd door Stefaan Degand. Heel wat te beleven dus en dit is maar een greep uit het aanbod.

Als website die zich focust op Belgische artiesten in alles genres en stijlen, willen we bij Luminous Dash ook deze gelegenheid aangrijpen om Belgische artiesten en muziekprofessionals extra in de kijker te zetten.

Meer info en een volledig overzicht van alle activiteiten en de vele acties vind je hier:

Week van de Belgische muziek website

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More