Luminous Dash BE

CHANNEL ZERO stopt ermee

In december 2026 eindigt het verhaal van de Belgische metaltrots Channel Zero in de AB, de rocktempel waar ze meermaals geschiedenis schreven.

De band, rond de charismatische zanger Franky De Smet-Van Damme en bassist Tino DeMartino, werd opgericht in Brussel in 1990. Gedurende decennia veroverden ze de metalwereld met hun indrukwekkende sound en energieke liveshows.

Met doorbraakalbums als Unsafe, Black Fuel, het legendarische Live at the Ancienne Belgique  en zelfs een Unplugged- album, heeft Channel Zero België internationaal op de kaart gezet als metalland. Ze waren de oervonk voor een hele reeks andere Belgische metalbands tot op de dag van vandaag.

Channel Zero belichaamt wat rock ’n roll is: legendarische albums en optredens, internationaal succes, die-hard fans, comebacks, maar ook persoonlijke drama’s en tragedies. De band weet als geen ander hoe ze op een waardige manier een hoofdstuk kunnen afsluiten.

“It has been a hell of a ride.”, volgens Franky De Smet-Van Damme. “Channel Zero heeft me als mens en artiest zoveel gegeven. Maar je moet ook durven om dingen op hun hoogtepunt af te sluiten. En dat gaan we, samen met de band, de ganse crew én de fans doen in de AB.”

Die allerlaatste show zal in december 2026 plaatsvinden in de stad waar het allemaal begon. Geen afscheid, maar een ultiem eerbetoon aan Channel Zero, dat de Belgische metal en de fans door het hele land zal laten daveren en headbangen.

FacebookInstagram

Mobiele versie afsluiten