Home Belgisch The Wolf Banes en Funeral Dress op Fumprock.

The Wolf Banes en Funeral Dress op Fumprock.

by Nel Mertens

Een warm hart klopt op 15 februari in Diepenbeek, voor Fumprock. Een rockfestivalletje waarbij de opbrengst gaat naar Ambulancewens België, de vereniging die palliatieve en langdurig zieke patiënten helpt met hun wensen te vervullen en voor aangepast ambulancevervoer zorgt. Tot hier toe was het een en al sfeer en muziek met vooral lokale bands, maar voor de vijfde editie wisten ze The Wolf Banes en Funeral Dress te strikken.

(c) : Fumprock

The Wolf Banes beslaat een knappe bezetting tegenwoordig, want Jan Van Eycken van De Kreuners speelt mee in de band van zanger Wimmeke Punk, die ons gegarandeerd de klassiekers As The Bottle Runs Dry en Miles Away From Here zal laten horen.

Als we het woord punk horen in België, springt Funeral Dress gegarandeerd door onze gedachten. Met 35 jaar ervaring en hun hit Party On die nog steeds evenveel energie uitstraalt, wordt dit steevast een feestje waarbij de haren rechtop gaan staan.

Stonervijftal Your Highness is ondertussen de grote podia van Graspop en Alcatraz gewoon, maar komen ook in Diepenbeek hun nieuwe album voorstellen.

Elusion behaalde knappe kritieken met hun debuutalbum Signularity. Laat je omverblazen door deze female fronted metalband, met een middeleeuws folkkantje. Maar evengoed door de noiserockers S.K.O.D.A. en coverband STEAM uit Diepenbeek zelf.

Een stevig gevulde avond, waarbij aan alles gedacht is, want dankzij De Zigeuner is er ook een gratis pendelbus tussen Diepenbeek en Hasselt en worden de bekertjes (achteraf weliswaar) tot compost verwerkt door Bionerga, om er duizenden preien mee te laten groeien!

Schenk jouw lief alvast een valentijnscadeau dat de moeite waard is en toch niet duur, want een ticket voor Fumprock kost slechts €12.

Website / Facebookevent / The Wolf Banes / Funeral Dress / Your Highness / Elusion / S.K.O.D.A. / STEAM

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More