Home Belgisch Nieuwe aanwinsten Luminous Belge.

Nieuwe aanwinsten Luminous Belge.

by SANDRA REGENT

Wallace Vanborn maakte indruk op ons tijdens hun try-out van hun nieuwe album dat de lat zowel muzikaal als tekstueel hoog legt. Eén van de nummers die ons bijgebleven is, is Heart Is Where the Home Is. De dwingende, pulserende drums, de klievende gitaren en donkere baslijn zijn onweerstaanbaar. U begrijpt, we konden niet anders dan dit nummer in onze playlist steken en de repeatknop in te drukken.

Rauwe rock verweven met een elektronische industrial sound krijgen we geserveerd door het Gentse Stereoseat.  Hun tweede album Heavenly Creatures verschijnt in februari 2020. Met de scheurende gitaren voorzien van een flinke portie distortion en vlijmscherpe synthriffs in het atmosferische Sluthead krijgen we alvast een voorproefje dat smaakt naar meer.

Met Jacqueline treed het Brugse trio Ventilateur in de voetsporen van Dans Dans.  Instrumentale muziek die bestaat uit eenfusie van jazz en (post)rock. Krachtige ritmes en indrukwekkende gitaarpartijen worden afgewisseld met zweverige soundscapes die hun tot in de finale van Sound Track voeren op 7 december.

George Dylan ontroert met het mooie, ingetogen  Inside Your Head  over de zoektocht naar balans, zelfvertrouwen en zekerheid. Een indiefolksong pur sang.

(c) Geert Bonne

En omdat het (al) vijf jaar geleden is dat we, veel te vroeg, afscheid moesten nemen van onze Vos sluiten we deze week in schoonheid af met Berejager van Gorki. Woorden zijn overbodig, zijn muziek spreekt voor zich.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More