Home Singles THE SHEILA DIVINE – Age Is Just A Number (Eigen Beheer)

THE SHEILA DIVINE – Age Is Just A Number (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Het was weer even geleden dat er nog iets nieuws uitkwam van The Sheila Divine. Na een album en een ep gingen Aaron Perrino en co in 2003 uit elkaar. Om de zoveel jaar kwam de band nog bij elkaar voor een reünie-optreden. Maar in 2010 vonden ze dat de tijd rijp was voor nieuw materiaal met als resultaat het album The Things That Once Were en drie jaar later verscheen de opvolger The Morbs.

Nu zijn we weer drie jaar later, twintig jaar na hun debuut New Parade, en verschijnt op 22 november hun zesde album The Beginning Is The End It’s Where We Start Again. Een plaat over de verschillende “fases” in hun leven. De band heeft een drukke tijd achter de rug in hun privé-leven, kinderen, huizen, jobs, huwelijken, break-ups, depressies en een midlifecrisis. We kunnen concluderen dat de nieuwe single Age Is Just A Number het facet behandeld van de midlifecrisis. Met in het refrein de zinnen: “age is just a number, pain is like a brother, give me my rock ’n roll until I’ve fated” weten we wel waar deze mannen uit Boston met worstelen. Het “ik wil niet oud worden” syndroom is niet ver weg, dus duiken ze maar in het rock ‘n’ roll-cliché.

Muzikaal klinkt The Sheila Divine anno 2019 nog steeds zoals ze twintig jaar klonken. Op zich niks verkeerd mee enkel lijkt het dat ze een beetje hun songs herkauwen. Age Is Just A Number kan zeker niet tippen aan de klassieker Like A Criminal, het is zeker geen slecht nummer maar we missen de kracht die vroeger wel in hun songs zaten. Dus laten we het een maar gewoon een fijne midlife-crisis single noemen.

The Sheila Divine kan je aan het werk zien op:

21/11 – Nosta, Opwijk
22/11 – De Zwerver, Leffinge
23/11 – Trix, Antwerpen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More