Luminous Dash BE

COLVER – At My Window

De opnames van hun debuut-ep stonden gepland in maart 2020. Maar daar kon dus niets van in het kot komen. Daarom ging Colver met een hoge, positieve DIY-spirit creatief aan de slag en liet – met alle respect voor de social distance-maatregelen – hun nieuwe nummer At My Window geboren worden.

(c) Colver

Ze bedachten het Colver-concept tijdens een zwoele zomernacht aan de Vijvers van Elsene in 2017. Een jaar later volgden de eerste twee singles en ook dit jaar konden we het funky, catchy nummer Thinking Out Loud en de bitterzoete track over eenzaamheid Funny Things al horen. Met nog maar vijf singles, heeft Colver al een behoorlijk indrukwekkend lijstje optredens op hun palmares staan.

“Looking at the ducks migrating makes us remember that tomorrow will always be a better day.”

En ook in de videoclip van hun nieuwe single duiken eenden op. Iedere niet-ornitoloog heeft hierbij wel een beetje uitleg nodig… Naast muziek maken, hebben Thomas Eizyn (zang, gitaar), Hugo Larisch (drums, toetsen, backings), Danilo Cardenas (bas, backings) en Sacha Henet (gitaar, toetsen, backings) een verborgen agenda. Ze willen namelijk gepassioneerde figuren binnen de ornithologische gemeenschap samenbrengen omtrent de Anas Platyrhynchos, beter gekend als de wilde eend die in het Frans de naam colvert draagt. Stonden jullie er weleens bij stil dat eenden zowel kunnen wandelen, zwemmen als vliegen?

Vandaar hun bandnaam dus! Even terug naar wat we te horen krijgen van dit viertal. Deze vier Brusselse ketjes komen aanzetten met een heerlijke portie indie om op te chillen. Zachte, hoopvolle songs, waarvan hun nieuwste At My Window zowel hoop als melancholie laat horen, zowel met zacht gitaargetokkel als prominent aanwezige, warme gitaarlijnen, fluwelen backing vocals en glinsterende details uit de toetsen.

Mobiele versie afsluiten