Home Belgisch BELPOPMUSEUM : VAN MOETENS (Pis Tegen De Muur)

BELPOPMUSEUM : VAN MOETENS (Pis Tegen De Muur)

by Didier Becu

Het Belgische poparchief biedt niet alleen een thuis voor talloze pareltjes, maar ook talrijke releases waarvan de wenkbrauwen wel eens de hoogte inschieten. Klassiekers van dit allooi zijn er in overvloed, zo durfde in de jaren 80 ene Marco Reynders het aan om de single Liefste, Ik Heb Aids uit te brengen. Een release die het ondertussen al tot de musea heeft geschopt. Iets minder bekend is deze single van een vijftal dat als Van Moetens door het leven ging.

(c) : Discogs

Een single met een cover waar je nu een GAS-boete zou voor krijgen, maar in 1988 kon dat nog en toen zelfs uiterst geschikt om als grappige hoes van een single te dienen. Gewoon Rock En Roll verscheen op het obscure Cobra Records dat in totaal 54 releases in haar catalogus heeft staan. Een paar bekende namen zoals carnavalskoning Juul Kabas, de Vlaamse Shakin’ Stevens die Ruth McKenny was, maar ook William Souffreau van Irish Coffee. Maar vooral veel onbekende namen van landgenoten die kunnen zeggen dat ze op z’n minst één single hebben opgenomen in hun leven.

Zoals Van Moetens dus. We kozen voor Pis Tegen De Muur, een cover van The J. Geils Band, die de b-kant van hun enige single was. Bijlange nog zo slecht niet en mits wat toegevingen, een song die in de buurt kwam van De Kreuners. Gewoon rock en roll!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More