Home Belgisch BELPOPMUSEUM : P.P. MICHIELS (Females).

BELPOPMUSEUM : P.P. MICHIELS (Females).

by Didier Becu

P.P.Michiels. Neen, we hebben deze keer geen onbekende naam opgevist, want het gaat wel degelijk om Paul Michiels die samen met Jan Leyers met Soulsister één van de succesvolste acts van dit land zou worden. Het verhaal van deze blonde god uit Heist-Op-Den-Berg voor het grote succes van The Way To Your Heart is echter heel wat obscuurder.

Octopus met in het midden Paul Michiels (c) : Gnome Records/Discogs

De carrière van Paul begon eigenlijk in de jaren 70 met Octopus. Deze band was een product van Sylvain Tack, de man van de Suzy-wafels, maar ook één van de oprichters van de Joepie en de vrije radio Mi Amigo. Tacks goudhaantje was Paul Severs, en het zou ook met de Engelstalige versie van diens Ik Ben Verliefd Op Jou (I’m So In Love With You) zijn dat Octopus doorbrak. Zelfs internationaal, want de Octopus-platen werden zowel in Spanje als in Zuid-Afrika uitgebracht. Muzikaal kon je zeggen dat de poppy muziek van Octopus de Vlaamse evenknie was van de waanzinnig populaire Nederlandse band The Cats. Braaf, maar degelijk dus.

Op het einde van de jaren 80 raakte Vlaanderen uitgekeken op Octopus, en besefte Paul dat het tijd werd voor iets anders en dat werd een solocarrière als P.P. Michiels. In 1981 verscheen de eerste 7” Females, ééntje die hij zelf producete en uitkwam op het platenlabel uit zijn thuisstad, Monopole. Een label dat vanaf 1969 een thuis bood aan vele Vlaamse artiesten en waanzinnig veel singles in haar catalogus heeft gestaan. Females werd een kleine hit, vooral met dank aan Hitring, een programma dat bewees dat tv-exposure wonderen kan doen. Tja, waarom brengt niemand dat terug?

De debuutsingle van P.P. Michiels op Monopole (c) : Monopole/Discogs

Als P.P. Michiels zou de ster in wording nog vier solosingles uitbrengen. Ze bleven allen onder de radar steken, en Michiels hopte dan ook van het ene label naar het andere, tot hij in 1985 net als in de jaren 70 Vlaanderen opnieuw aan zijn voeten zou krijgen…

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More