Home Belgisch WIZARDS OF OOZE – Fuzzball

WIZARDS OF OOZE – Fuzzball

by Luminous Dash

Hoog tijd om deze Antwerpse funfunkers ook eens te decoreren. Ze waren actief van ’92 tot 2001 met een handvol singles en 5 full albums. In 2017 kwam er nog een zesde plaat uit, The Unheard Tales of Helga Schröder die onuitgegeven materiaal bevatte, maar er werd uiteraard niet meer mee opgetreden.

De singles zoals deze Fuzzball uit het The Dipster album kende slechts bescheiden succesjes, ook het toch wel aanstekelijk groovende Hifi waar ze  Zap Mama-zangeressen Marie Daulne en Sabine Kabongo voor inhuurden, brak niet helemaal door, helaas.

Dat was dan ook de reden dat er de brui werd aan gegeven. Mede-oprichter Peter Revalk dook nog op in de beginperiode van Kapitein Winokio, bassist Luk Michiels maakt ook nog podia onveilig en Bruno Meeus is een gevierd en vaak met diverse awards bekroonde meester drummer. Van zanger toetsenman Wim Tops horen we nog weinig moeten we zeggen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More