Home ReviewsAlbum Reviews WINTERBOURNE – Echo Of Youth (Island Records)

WINTERBOURNE – Echo Of Youth (Island Records)

by Bart Verlent

Het Australische duo Winterbourne is redelijk bekend in hun thuisland, maar voor de rest van de wereld vrij onbekend. Maar na twee ep’s gaat dit zeker veranderen want nu komt eindelijk hun debuutplaat uit, waarmee ze zich meer op het buitenland gaan richten. En dat werd tijd want James Draper en Jordan Brady maken knappe songs met rijke arrangementen die zeker meer aandacht verdienen.

Met opener Revolutionary, Man kiezen ze voor een Beatlesque aanpak, met knappe samenzang en een jaren 70 geluid waar de broers van Oasis ook de mosterd gehaald hebben. Voor de singles Better, Take The Golden en Too Many tonen ze meer een eigen geluid. Een sound die erg volwassen klinkt, pakkend en origineel.

En ja dat is te horen op alle twaalf tracks van deze schijf die vol afwisseling zitten. Nummers die rustig opbouwen waar één voor één alle instrumenten invallen en zo indrukwekkende parels afleveren.

Winterbourne brengt zeker de betere pop/rock die je deze dagen bijna niet meer tegenkomt. Ze worden graag in het indiefolk-kastje gestopt maar hun composities hebben meer diversiteit om daar onder te vallen. Elke track van dit debuut klinkt straf en het zouden allemaal singles kunnen zijn.

We hebben het al gezegd dat dit duo best wel eens groot kunnen worden. Dus allemaal afzakken naar de Gentse Bar Mirwaar op 28 september waar Winterbourne hun debuut live zal voorstellen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More