Home Reviews WILCO – Love Is Everywhere (Beware)

WILCO – Love Is Everywhere (Beware)

by Didier Becu

In het leven heb je maar weinig zekerheden, maar dat Wilco steeds terugkeert is daar wel één van. Sinds ze in 1994 uit de assen van Uncle Tupelo zijn verrezen, heeft de band al zo’n dertien platen op haar actief staan. En dan hebben we het nog niets eens over de soloplaten van Jeff Tweedy of zijn colloboraties met Billy Bragg gehad. Schmilco (ja, die met zijn gekke cover) kwam zo’n dikke drie jaar geleden uit en de fans van deze americana-legende kunnen zich alvast in de handen wrijven, want op 4 oktober verschijnt Ode To Joy via hun eigen label.

(c): Mark Horton/WireImage

Een titel die goedgemutst klinkt, en zo voelt ook de eerste single daaruit aan. Love Is Everywhere (Beware) klinkt niet meer dan een vrolijk niemendalletje, en dat is het in feite ook, maar Jeff Tweedy is Jeff Tweedy en die slaagt er altijd in om met de eenvoudige dingen des levens een song in elkaar te knutselen die blijft hangen.

Wilco komt op 24 september naar De Roma in Antwerpen, en iets zegt ons dat je je aan een set met veel nieuwe nummers mag verwachten!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More