Home ReviewsAlbum Reviews WHY? – Aokohio (Joyfull Noise Recordings) KLAAR

WHY? – Aokohio (Joyfull Noise Recordings) KLAAR

by Bart Verlent

Rapper-zanger Yoni Wolf gebruikt sinds 1997 “Why?” als artiestennaam. Maar sinds 2004 werd Why? een band met Yoni’s broer Josiah op drums, Doug Mc Diarmid op keyboards en Matt Meldon op gitaar. Aokohio is het zesde album van dit viertal waarop ze een eigenzinnige mengeling brengen van indierock en hiphop.

Er staan negentien songs op dit album, waarvan zes nummers nog geen minuut duren en acht composities die nauwelijks 2 minuten duren. Wat de bedoeling daar juist van is daar kunnen we enkel maar raden. Het zijn half afgewerkte songs die opbouwen en voor het nummer goed op dreef is, is het al gedaan. De nummers die dan toch langer duren dan twee minuten zijn dan weer redelijk eentonig.

Nee er is geen lijn in de songs van Why? te trekken. Het viertal zet je constant op het verkeerde been met bizarre geluidscollages. We moeten een beetje denken aan het album Mellow Gold van Beck waar ook van alles bij elkaar word gegooid en dat iets unieks oplevert.

Why? neemt ons met Aokohio op een vreemde trip van mooie korte songs maar ook vreemde bijeengeraapte probeersels die niet zijn uitgewerkt. Na een paar luisterbeurten weten we niet of het geniaal is of dat deze schijf een mislukt experiment is.

Op 31 oktober staat Why? in de Antwerpse Trix.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More