Home Reviews WHITNEY – Used To Be Lonely (Secretly Canadian)

WHITNEY – Used To Be Lonely (Secretly Canadian)

by Astrid Venturuzzo

Het aftellen loopt bijna op z’n einde, de eindmeet is in zicht. Op 30 augustus komt de langverwachte tweede langspeler van Whitney, Forever Turned Around, uit en de jongens geven ons, net voor de release, nog even een pareltje mee. Na singles Giving Up en Valleys (My Love), belonen ze ons geduldige wachten nog een (laatste?) keer met Used To Be Lonely.

Whitney (c): Sandy Kim

Used To Be Lonely is, in tegenstelling tot Giving Up en Valleys (My Love), een rustige ballad. Whitney laat ons eventjes meekijken in hun tere zieltjes en daar kunnen wij het alleen maar warm van krijgen. Het is vooral het rustige tempo en het zachte stemgeluid van Julien Ehrlich dat van deze song een breekbaar nummer maakt. Een subtiel gitaargetokkel op de achtergrond en zelfs de blazers, waar Whitney maar al te graag gebruik van maakt, vallen hier zo zacht mogelijk in. Op geen enkel moment verandert Used To Be Lonely van tempo of klankkleur. Daar waar dat in sommige nummers saai zou overkomen, lijkt dit in Used To Be Lonely alleen maar totaal op z’n plaats. Wij hebben nog nooit zo hard uitgekeken naar het einde van de zomer.

Whitney valt deze zaterdag 17 augustus te bewonderen op Pukkelpop en komt op 19 november langs in de AB.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More