Home Reviews VILLAGERS – Summer Song (Domino Records)

VILLAGERS – Summer Song (Domino Records)

by Bart Verlent

De Ierse band Villagers zijn ooit begonnen als een indie-folk groepje. Sinds hun laatste plaat The Art Of Pretending To Swim is het folk geluid toch wat naar achter geschoven en krijgen we meer indie-pop voorgeschoteld.

Over deze nieuwe single zegt zanger Conor O’Brien zelf dat het het meest poppy nummer is dat hij ooit schreef. Het refrein bevat een lading blazers die het vrolijke popgeluid nog wat meer in de verf zetten. De productie lag in de handen van Dave Fridman, die ook met Tame Impala, Flaming Lips en MGMT heeft samengewerkt, die in het vrolijke deuntje de nodige psychedelica heeft verwerkt.

Het is een echte zomersingle waar je instant vrolijk van wordt. Het typische Villagers geluid kan je er bijna niet in terugvinden en het doet allemaal wat aan Tame Impala denken. Het nummer klinkt wat te afgelikt maar bon het is nu eenmaal een zomersingle dus we kunnen dat door de vingers zien.

We zijn benieuwd of hun volgende album helemaal zo gaat klinken want dit is toch wel echt iets heel anders dat we gewoon zijn van de altijd sombere O’Brien met zijn sombere teksten.

Op 7 augustus staan Villagers op het binnenplein van het Brugse Belfort tijdens het Moods Festival.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More