Home Reviews UMMAGMA – High Day (Leonard Skully Records)

UMMAGMA – High Day (Leonard Skully Records)

by Bart Verlent

De Canadese zangeres Shauna McLarnon brengt sinds 2003 muziek uit met haar man Alexander Kretov onder de naam Ummagma. Ze maken indie-dreampop die aanleunt bij The Sundays, Cocteau Twins en Curve. Het duo liet in 2017 hun nummers bewerken door Robin Guthrie van Cocteau Twins en Dean Garcia van Curve voor hun LCD ep, daaruit merk je dat deze bands veel invloed hebben gehad op het Ummagma geluid.

Op 26 juli verschijnt het derde Ummagma album Compass. Zeven jaar na het vorige album, in de tussentijd zijn er wel nog ep’s en singles verschenen. High Day is de eerste single uit het nieuwe album en het duo heeft daar het etiket “indiepop droom wals” op gekleefd.

Op deze nieuwe single heeft het duo een nieuwe psychedelische tint gecombineerd met hun typische droompop. Het is even wennen want het klinkt wel erg zeemzoet maar op zich kent het nummer enkele originele wendingen en intrigeert het wel. Het blijft boeien tot de laatste noot.

Deze song leunt meer aan bij de bizarre composities van Bon Iver dan bij het zweverige van Cocteau Twins. Fijn dat het duo nieuwe wegen durft inslaat.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More