Home Reviews TOEKOMSTMUZIEK : Gardenback

TOEKOMSTMUZIEK : Gardenback

by Didier Becu

Toekomstmuziek of bandjes waarvan we zeggen (en hopelijk jullie ook) : tiens, daar gaan we nog het één en het ander van horen. Deze keer zitten we in Oldham. Een stad die 11 kilometer van Manchester ligt en bekend is van het Peterloo-bloedbad, een stukje Britse geschiedenis dat onlangs slaapwekkend in beeld is gebracht door Mike Leigh. Maar het is ook de plaats waar de Inspiral Carpets vandaan komen, alsook Barclay James Harvest mocht of u over een olifantengeheugen beschikken of wie weet kent u misschien wel N-Trance (en dat hopen we niet) mocht u een rotsmaak hebben. Maar wij hebben het over Gardenback.

De drie broertjes James hebben nog niet zo veel uitgebracht, losse songs op Bandcamp zijn het, maar hun lo-fi songs die één voor één in het repetitiehok zijn opgenomen, hebben toch al voor de nodige fuzz in Manchester gezorgd. Zelf dwepen ze met de Talking Heads en (wie niet) The Stooges, maar wij horen vooral melodische, energieke en bij moment chaotische poppy garagerock dat zijn wortels heeft in de 60’s psychedelica zoals je ze op de Nuggets-verzamelaars kan treffen.

Om het woord bij de daad te voegen brachten ze deze week het tamelijk briljante
Laugh Out Loud, waarin het gaat over cyberpesten en dat de daders van dit onheil daar niet zo’n probleem mee hebben. Klik, luister, raak verslaafd en geniet….

https://gardenback.bandcamp.com/track/laugh-out-l

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More