Home Reviews TINDERSTICKS – Amputees (City Slang)

TINDERSTICKS – Amputees (City Slang)

by JAKOB VANHEE

We hebben een licht bizarre relatie met Tindersticks. Hun eerste twee (magistrale) platen zitten voor eeuwig in onze harten. Daarna zochten, en vonden ze, een eigen sound. Maar wij waren niet meer zo mee. De soundtracks voor de films van Claire Denis en enkele soloprojecten vormden hun experimentele speeltuin naast de band. En die bleek altijd ook wel interessant te zijn (check die soundtracks!). Na een jarenlange stilte, staan ze er opnieuw met het album No Treasure But Hope. En daaruit dus de eerste single The Amputees. Mag dat aub ? Ja. Zit er iemand op te wachten ? Waarschijnlijk wel. Is er iets nieuws onder de zon ? Nee.

Persoonlijk zijn we altijd wel fan van het feit dat bands een eigen geluid hebben. En Tindersticks is geen uitzondering, ook hier niet. Helaas gaat er ook wat verveling en ‘altijd hetzelfde gevoel’ mee gepaard. Tekstueel slaat zanger Stuart Staples ook de bal mis vinden we.

Weinig (of niet) verrassend dus maar wel genoeg standaard om fans van het tweede uur mee te bekoren. Ze hebben een intense band met België en er is geen reden om die niet te onderhouden. Wij hopen alleen dat deze vooruitgeschoven single geen blauwdruk is voor de ganse plaat. Anders laten we deze links liggen.

(bron: YouTube)

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More