Home ReviewsAlbum Reviews THIS ETERNAL DECAY – I Choose An Eternity Of This (Trisol)

THIS ETERNAL DECAY – I Choose An Eternity Of This (Trisol)

by Nel Mertens

De Italiaanse darkwaveband This Eternal Decay zei ons niets, tot het een nieuw zijproject bleek te zijn van het duister opgeluisterde trio Riccardo Sabetti (Spiral 69), Andrea Freda (Spiritual Front, Spiral 69) en Pasquale Vico (Date At Midnight). De drie geven aan enorm trots te zijn op hun eerste album  I Choose An Eternity Of This, en daar hebben ze eigenlijk alle reden en recht toe.

De eerste vrucht van This Eternal Decay is een ‘perfect blend’ van coole industrial, romantische darkwave en zacht melodische synthpop.  De nummers zelf klinken erg uiteenlopend, met invloeden van The Cure en Killing Joke tot die van Joy Division en Bauhaus.

The Witches Rave is gekenmerkt door een ritueel ritme en ruwe vocals, zowel qua klank als inhoudelijk. Een vreemd aanhorende, maar zeer sterke dynamiek zit er in deze track.

Een song met een meeslepende, kloppende beat is Away. Een nummer met het perfecte ritme om hard geconcentreerd op te dansen of dramatisch mee weg te rennen uit een penibele situatie.

De veelbelovende single Eternity – dat heel wat Depeche Mode-elementen bevat – en het dromerige The Abyss zijn de topnummers op dit album: hoewel ze beiden erg verschillen, zijn het sterk gelaagde darkwavenummers met een toenemende verslavende factor en onweerstaanbaar aantrekkelijke bleekheid.

D.K. heeft een hoog industrialgehalte, dat je ook bij Error N#1 en in een meer donkere setting ook in Cut The Crap hoort.

Chaos en spanning  in The Need, in contrast met de breekbaar trage orgelsound in het instrumentale Daylight. 

Het lijkt er op dat This Eternal Decay  zo’n dertig donkermuzikale jaren kon vangen in hun 9 krachtige nummers, waarbij ze zich toelegden op de essentiële, belangrijkste elementen. Deze alliantie van Romeinse ketters brengt een opwindend debuut waarin je zowel een uitdagende speelsheid als een donkerzwoele blik ontmoet!

Het album is vanaf 23 november digitaal verkrijgbaar, op cd, vinyl of in een luxe-cd-editie met 2 exclusieve tracks, een remix en de singleversie van Eternity.

Facebook / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More