Home Reviews THE MURDER CAPITAL – Don’t Cling To Life (Human Season Records)

THE MURDER CAPITAL – Don’t Cling To Life (Human Season Records)

by Hans Vermeulen

Human Season Records brengt op 16 augustus de debuutplaat van The Murder Capital uit. Hoogst interessant want When I Have Fears zal ons hopelijk snel duidelijk maken waarom Shame de Ierse band toevoegde aan de Sonic City-line-up in november.

In afwachting kwam midden juli de vooruitgeschoven single Don’t Cling To Life uit. Flood (bekend van ondermeer PJ Harvey en New Order) stond achter de knoppen en de vorige singles (Feeling Fades/Green & Blue) halen ook de plaat, net als de eerste opname van doorbraaksong More Is Less.

De nieuwe single is pure postrock met een overduidelijke Cure-gitaar  en een flinke dosis Interpol. Niets dat we nog niet hebben gehoord maar het is een bijzonder straffe herhalingsoefening als je het ons vraagt. Strak, pulserend en iets om in augustus (de plaat) en november (Sonic City) naar uit te kijken. We zijn al fan en gaan er van uit dat u dat ook van plan bent. Stijlvol clipje ook nu we er toch naar kijken en luisteren.

www.themurdercapital.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More