Home ReviewsAlbum Reviews THE GOLDEN FILTER – Autonomy (4GN3S)

THE GOLDEN FILTER – Autonomy (4GN3S)

by Bart Verlent

Sinds 2008 vormt Penelope Trappes en Stephen Hindmand het electrowave duo The Golden Filter. Het duo gelooft sterk in het DIY-principe en brengt sinds het begin van hun carrière al hun albums op hun eigen 4GN3- label uit. The Golden Filter ontstond in New York, maar sinds 2017 zijn ze zich gaan settelen in Londen en tourt het duo regelmatig door Europa.

Op deze nieuwe plaat flirt het duo terug met donkere, experimentele tonen. Ze hebben hun inspiratie ook gehaald bij EBM, post-punk en minimal wave-grootheden uit de jaren 80. Sommige nummers zijn zelfs hommages aan New Order en Siouxsie & The Banshees.

De invloed van Siouxsie vinden we niet echt terug, omdat Trappes een nogal monotone stem heeft die niet kan tippen aan het ex-Banshees opperhoofd. New Order vinden we wel terug in de composities. Het 80’s wave-geluid zit wel in alle songs, maar er wordt ook geflirt met eigentijdse elektro zodat The Golden Filter toch een eigen geluid heeft.

We zouden The Golden Filter sound een combinatie van het avontuurlijke van Belcanto en Clan Of Xymox kunnen noemen, gecombineerd met het dromerige van Goldfrapp. Maar op de één of andere manier blijven de songs niet boeien en dat komt vooral door de beperkingen van zangeres Penelope Trappes die meer wat zinnen declameert in plaats van echt te zingen.

De nummers worden allemaal mooi opgebouwd maar ze komen nooit echt tot een hoogtepunt, zodat we op onze honger blijven zitten. Ook al duurt Autonomy maar 38 minuten, toch kan The Golden Filter deze tijd niet boeiend opvullen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More