Home Reviews THE GOA EXPRESS – The Day (Eigen Beheer)

THE GOA EXPRESS – The Day (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Met een naam als The Goa Express zou je kunnen denken dat je verveeld zit met een paar mediterende weirdo’s, maar niets daarvan. Sinds hun ep Use Your Brain zijn deze vijf kerels uit Burnley (een stad nabij Manchester) geliefd bij iedereen die zich wat aantrekt van de betere muziek. En zo ook Nathan Saoudi van de Fat White Family die hun hielp met de opnames van deze nieuwe song.

The Day duurt amper iets meer dan twee minuten, maar je hebt meteen door wat hem om draait bij deze kerels: dansbare psychedelische indiepop met het venijn van The Fall en de zwier van King Gizzard & The Lizard Wizard erin.

Chaotisch, maar tegelijkertijd uiterst gecontroleerd. De stem van James Douglas-Clarke past dan ook perfect bij dit stukje rauwe rock’n roll. De band is bezig aan het schrijven van nog meer nieuwe songs en die gaan volgens James Douglas-Clarke over het echte fake news in het leven, en daarmee bedoelt hij het nepplatform dat sociale media is waarop iedereen zich gedraagt als vrienden. Goed, dingen we die al eerder hebben gehoord, maar zoiets als energetisch als The Goa Express…dat is toch al een tijdje geleden!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More