Home ReviewsAlbum Reviews THE FLAMING LIPS – Oczy Mlody (Bella Union)

THE FLAMING LIPS – Oczy Mlody (Bella Union)

by Bootsie Butsenzeller

Wayne Coyne en de zijnen komen na enkele tussendoortjes zoals onder andere hun Tame Impala, Beatles en Bowie tributes, op de proppen met de échte opvolger voor The Terror uit 2013. Ingrijpende veranderingen hebben er niet plaats gevonden, het geluid van de lips wordt nog steeds bepaald door in lsd gedrenkte atmosferische synthgeluiden en het bevlogen stemgeluid van Coyne. De grooves komen wel net iets vaker uit computers dan van een drummer en er worden ook meer aanzetten gegeven tot écht kont schudden dan het doorgaans zweverige zwijmelen.

In Galaxy I Sink krijgen we zelfs een 808 versie van het Bolero snaredrum patroon. Het persoonlijke hoogtepunt komt er met de heerlijke diepe bassen, het bossa clavé ritme en de falsetto stem in het fijn getitelde One Night While Hunting For Faeries And Witches And Wizards To Kill waarmee ze dan toch iets poppy in elkaar weten te draaien. Het eindigt met een mooi basklarinet riedeltje, dat naadloos overgaat in het al even magistrale door een dubby bas voortgestuwde Do Glowy.  Die eigen interpretatie van dub en dubstep is overigens over de hele lijn nogal prominent aanwezig en in combinatie met de Magical Mystery Tour-psychedelica geeft dat een best of both worlds. The Flaming Lips laten ons dus weer een klein uurtje lang wegdromen in hun kleurrijke betere wereld, waar het zalig vertoeven is. Take me and my loved ones away, now!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More