Home Reviews THE BRAND NEW HEAVIES – These Walls (Acid Jazz Records)

THE BRAND NEW HEAVIES – These Walls (Acid Jazz Records)

by Bart Verlent

Dit jaar viert het duo Simon Bartholomew en Andrew Levy het feit dat ze al 30 jaar nummers maken onder de naam The Brand New Heavies. Door de jaren heen veranderde de band diverse keren van bezetting, maar gitarist Barholomew en bassist Levy bleven de vaste waarden van de band en maakten alle songs die hun de grondleggers van de acid jazz maakten.

In september verschijnt er na vijf jaar het nieuwe album TBNH op Acid Jazz Record. Op deze nieuwe plaat werkt de band samen met gastvocalisten: Beverly Knight, Angie Stone, Siedah Garrett, Angela Ricci, Jack Knight, Honey Larochelle, Laville en N’Dea Davenport. Davenport en Garrett maakte in het verleden al deel uit van The Brand New Heavies en werken voor deze speciale jubileumplaat even terug mee.

De eerste single These Walls uit dit album is gezongen door N’Dea Davenport, geproducet door Mark Ronson en is origineel van Kendrick Lamar, maar daar blijft niet veel over. The Brand New Heavies hebben het meer dansbaar en nog funkier gemaakt dan het origineel.

Het typische funky/jazzy Brand New Heavies geluid is in al die jaren nog nooit veranderd en dat is dus in deze nieuwe single ook doorgetrokken. Davenports warme soulstem heeft altijd perfect bij de songs van de band gematcht en dat is nog steeds zo.

Met These Walls brengen The Brand New Heavies de fijne acid sound terug en die brengt het perfecte tegengewicht tegen de steriele R’nB die we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen. Topschijf van een topband.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More