Home ReviewsAlbum Reviews THE ARCH – Tanglet Stones (Trisol).

THE ARCH – Tanglet Stones (Trisol).

by Nel Mertens

Het verse jaar is nog maar net gestart en The Arch brengt met hun nieuwe single een mysterieus pareltje uit: Tanglet Stones is de achtste single op rij van hun aankomende album. Een zeer mooi, traag, vol en zwoel klinkende song, die qua stijl doet denken aan hun nummer Individuals van op het album Engine In Void (2011).

De videoclip werd deze keer door Hans Mortelmans / Syntetik gemaakt: knap digitaal! De lyrics werden opnieuw door master of keys Jakke aangeleverd. Ergens diep in een woud verdwaal je en bij nacht kom je tijdens je dooltocht terecht op een vergeten prehistorische begraafplaats. Er is niets te zien, behalve een cirkel van stenen die een zacht groen licht geven. Wanneer je binnen die cirkel treedt, kom je in een magische sfeer. Je krijgt er allerlei visioenen over de figuren die er begraven liggen, met alle drama’s die tot hun dood geleid hebben. Als je twee stenen op ooghoogte houdt krijg je een beeld van het hiernamaals te zien, waarin die oude geesten nu leven: een zalig paradijs dat erg aanlokkelijk is, in die mate dat je alleen nog zin hebt om daar naar toe te gaan via de dood. Als je een steen wil weggooien, dan zweeft die terug naar zijn plaats in de cirkel. Als je een steen wil mee nemen, wordt die heter en heter en gaat alsmaar heviger stralen, tot je je er aan verbrandt. “The stones will make you blind.”

Facebook / Website

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More