Home ReviewsAlbum Reviews STONEKITE – Lovely Eyes (eigen beheer)

STONEKITE – Lovely Eyes (eigen beheer)

by Björn Comhaire


STONEKITE dat zijn vader en zoon Didier en Dieter Steenhaut die onlangs hun eerste single Lovely Eyesreleaseten.

Dieter schreef het nummer, deed de productie en bespeelde alle instrumenten en Didier nam de zang voor zijn rekening. Ze noemen het resultaat “uplifting” en gaan er op hun Facebook pagina prat op dat ze muziek maken met “sterke melodieën en een eigen geluid”.

Lovely Eyes is een poppy nummer waarin de stem van Didier Steenhaut klinkt als die van Simon Lebon (Duran Duran) die een tong gedraaid heeft met Chris Martin en de piano van Dieter als die van Arcade Fire, terwijl heel het nummer overgoten is met een wel heel grote hoeveelheid Coldplay saus. Veel sprake van een eigen geluid is er dus (nog) niet. Daarenboven slaagt Lovely Eyes er nauwelijks tijd is om een spanningsboog op te bouwen en omdat het nummer begint met het refrein bereikt het al na enkele seconden haar climax.

Toch hoor je dat Stonekite potentieel heeft. Dieter kan zingen en Didier weet hoe je een melodie in mekaar steekt die blijft plakken. Voor ons mag het echter allemaal wat authentieker en wat minder gepolijst. Lovely Eyes is toch vooral glossy verpakking, om boeiend te blijven moet er ook iets in de doos zitten en momenteel zijn dat vooral van die veelkleurige, schokwerende schuimpjes.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More