Home ReviewsAlbum Reviews STILL PARADE – Soon Enough (Feel Flows)

STILL PARADE – Soon Enough (Feel Flows)

by Stef Pennemans

Still Parade komt na zijn iets brutalere debuutplaat Concrete Vision met het zonnige Soon Enough. Een gemoedelijk en soft indiealbum dat danst op een koord tussen zweven en indommelen.

Om te ontsnappen aan het grauwe Berlijn, ging Niklas Kramer op creatieve vakantie naar Los Angeles. Een overload aan vitamine D en idyllische landschappen zorgden voor een heldere, positieve en zonnige klank op Soon Enough. De albumsingle Soon Enough is ook een directe ode aan de zon. Een kortstondig moment waarvan je weet dat het in een mum van tijd weg zal zijn. Waarderen is dus de boodschap.

Soon Enough heeft een dromerig landschap dat de balans moet vinden tussen dagdromen en in een roes vallen. Enkele temposwitches zoals in Portals zouden vaker mogen voorkomen. Kramer zijn stem zweeft over de jazzy melodieën die opvallende instrumenten bevatten zoals een clavinet. Still Parade is niet vies van tierlantijntjes die de nummers tot een geheel opkrikken.

Het sciencefiction-orgelgeluid roept wel sterk David Bowies aanwezigheid op. De eerste noten van Soon Enough doen meteen denken aan het Tranquility Base, Hotel and Casino van Arctic Monkeys. (Voor de jongere lezers: Arctic Monkeys haalde hiervoor hun kaas ook bij Ziggy Stardust himself) In de jaren ’60 sound van Kramer kunnen ook invloeden van The Beatles niet ontbreken.

Still Parade deelt zijn eigen realiteit op Soon Enough en doet ons afvragen wat eigenlijk onze eigen realiteit is. Hij deelt zijn ervaringen en percepties en geeft ze tenslotte een betekenis. Een oproep tot verwondering en zin geven aan het leven.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More