Home Reviews SOME BODIES – TV Show

SOME BODIES – TV Show

by Kennet De Bondt

Some Bodies releaset TV Show, hun nieuwe song met bijhorende clip. Het nummer werd opgenomen door Stew Jackson in de Rockfield Studios.
Zonder muzikaal brutaal te zijn wil de groep hier een statement maken. Wij kijken het even na.

(c) Phil Smithies

De band (Tom Nosek, Fred Hickey – de componist van het nummer, Rhys Friery, Alfie Tyson Brown, Issac Jones) verklaart dat de hoofdgedachte in de clip eenvoudig is en de tekst van het nummer vrij waarheidsgetrouw weergeeft. In de video lijkt het dat niemand iets zinvol of bedacht schijnt te doen, en dat is nu het hele punt: doet iemand dit in de ‘echte wereld’?
De clip lijkt gefilmd met een defecte VHS-camera, maar ook dit draagt bij tot de algehele sfeer van het concept. Een kleine aanzet tot video-surrealisme…

Muzikaal gezien is het nummer een opeenvolging van snelle en tragere tempo’s, met een klassieke rock bezetting. Het gebruikt van een tremolo op de stem geeft een ietwat onwennig gevoel, aanslepende gitaar feedback basisnoten versterken dit gevoel. Deze indiepopsong is alleszins knap geconstrueerd en hierdoor zeker het beluisteren waard.

De band deelde reeds podia met FUR, Champagne Superchillin en Sugar Candy Mountain.

Volgen: Facebook, Twitter, Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More