Home ReviewsAlbum Reviews SINGAPORE SLING – Killer Classics (Fuzz Club Records)

SINGAPORE SLING – Killer Classics (Fuzz Club Records)

by Bart Verlent

Singapore Sling is niet enkel een cocktail maar ook een IJslandse band uit Reykjavik. De groep heeft zich niet naar de cocktail genoemd maar wel naar een perverse Griekse film met dezelfde naam. De vierkoppige band maakt een mix van shoegaze en psychedelica en haalt haar inspiratie bij The Jesus And Mary Chain, The Stooges en Suicide.

Killer Classics is hun tiende studioalbum waar, volgens de bio, elf macabre rock ‘n’ roll songs op staan. Bij opener Suicide Twist horen we onmiddellijk de typische stofzuiger gitaren van The Jesus And Mary Chain uit de Psychocandy periode en daar gooit zanger Henrik Björnsson zijn monotone stem bovenop. Een stem die wel wat weg heeft van Alan Vega zaliger van Suicide. Ook vullen ze de boel op met eenvoudige drumpatronen.

Zo kunnen we dus alle tracks van deze plaat omschrijven. Singapore Sling lijkt soms meer een Jesus And Mary Chain tributeband omdat het echt wel een kopie is van Psychocandy. De IJslanders hebben de sound van dat album mooi nagebootst en hun songs zouden ook van die plaat kunnen komen.

Killer Classics een fijne stevige plaat geworden en laten we er gewoon van uitgaan dat het een mooi eerbetoon is aan de Schotse grondlegger van de shoegaze.

Singapore Sling staat op het Eindhovense Fuzz Club festival op 24 augustus.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More