Home ReviewsAlbum Reviews SILENCE IN THE SNOW – Levitation Chamber (Prophecy Productions)

SILENCE IN THE SNOW – Levitation Chamber (Prophecy Productions)

by Kennet De Bondt

Silence In The Snow (Oakland, Californië) bestaat uit zangeres Cyn M. en drummer Trevor De Schryver. Na hun debuutalbum Break In The Skin uit 2016 verschijnt Levitation Chamber op 26/07 met 7 new wave en postpunknummers.

Levitation Chamber neemt je mee in de herbeleving van de new wave en de postpunk. Wie een fan was van Siouxsie and the Banshees zal hier zeker zijn of haar gading vinden.

De stem van Cyn M. vertoont trouwens merkwaardig wat gelijkenissen met die van voorgenoemde zangeres, en dit is absoluut bedoeld als compliment. Je krijgt niet het gevoel met een copycat te maken te hebben.

De nummers op het album zijn veelal wild, doorspekt met zweverige synths, strakke drums en baslijnen, en heldere gitaren. Berekende breaks en details houden het geheel spannend. De songs klinken meestal tamelijk melancholisch, en dit past heel mooi bij dit zogenoemde etherische genre. Ook de teksten zijn veelal emotioneel getint.

Het album kan wat beschreven worden als een droomervaring, en voor je het weet heb je het helemaal beluisterd. Sommige nummers duren langer dan vijf minuten, maar nooit gaat het vervelen. Levitation Chamber klinkt nieuw en waarachtig. Het gebruik van echte drums op dit album geeft uiteraard een grotere dynamiek aan het geluid.

Je kan alvast een paar tracks beluisteren op Bandcamp.
Volgen kan op: Facebook, Youtube.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More