Home Reviews RIDE – Clouds of Saint Marie (PIAS/Wichita)

RIDE – Clouds of Saint Marie (PIAS/Wichita)

by Didier Becu

Ride heeft een reputatie om u tegen te zeggen. Voor sommigen minstens even belangrijk als Slowdive of My Bloody Valentine, en dat komt natuurlijk omdat de band uit Oxford één van de pioniers uit het shoegazegenre is.

Ride (c) : PIAS/Wichita

Op het einde van de jaren 80 op de handen gedragen door de Britse pers, maar bij de release van hun derde langspeler (Carnival Of Light) het eens mocht meemaken hoe het voelde om openbaar vernederd te worden met de pen. Toen de grunge aan populariteit verloor, ontdekte men in Amerika plotseling de Engelse shoegazescene wat resulteerde in de hereniging van een paar van deze legendarische bands, waaronder dus Ride.

In 2017 kregen we het eerste comebackalbum Weather Diaries die op geen enkel moment Nowhere of Going Blank Again wist te evenaren, maar het was en bleef Ride en dus altijd een streepje voor op de rest.

Op vrijdag 16 augustus verschijnt de zesde This Is Not A Safe Place en Clouds Of Saint Marie is de derde teaser daaruit. Te oordelen aan drie songs hebben Gardener en Bell er niet voor gekozen om op de nieuwe plaat zoals Slowdive dat deed om de oude tijden te doen herleven door een vervolg aan hun debuut te gaan breien, maar eerder verder te gaan op het elan van Beatlesesque dreampopsongs.

Clouds Of Saint Marie ligt lekker in het gehoor en is op alle vlakken boven het gemiddelde te situeren, alleen merk je weer dat dit geen Ride grand cru is. Waarschijnlijk zal dat er nooit meer van komen, toch is en blijft het één van die comebacks waar we wel nog van wakker liggen.

Ride stelt This Is Not A Safe Place voor in de Trix op op 29 januari 2020.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More