Home ReviewsAlbum Reviews PIP BLOM – Boat (Heavenly Recordings).

PIP BLOM – Boat (Heavenly Recordings).

by JAKOB VANHEE

Bij onze noorderburen is het blijkbaar al lang geen geheim meer: Pip Blom is de nieuwe heldin van de indie gitaarrock. Mocht je ons hebben gezegd dat dit het zoveelste rockbandje uit Amerika was, we hadden je geloofd. Het zegt in ieder geval veel over de sound van deze band uit Amsterdam.

Een kurkdroge drumbeat schopt de plaat open. Opener en single Daddy Issues kan ons wel bekoren. We worden stante pede gekatapulteerd naar de nineties, springend in onze jongenskamer, vol posters van Belly, Breeders en consoorten. Vernieuwend, neen, dat is het alleszins niet. Fun des te meer en soms moet dat niet meer zijn.

Don’t Make It Difficult is iets hoekiger maar zegt eigenlijk waar de plaat op staat: niet te moeilijk doen. En daar daagt het ons wat na enkele luisterbeurten. Weinig spanning, te voorspelbaar en het klinkt allemaal wat te goed. Rammelrock, we love it, maar dan moet het wel rammelen. Bij Say It en Tired, moesten we denken aan die andere Nederlandse indierock-band: Bettie Serveert. Maar bij hen was het wat rauwer, tekstueel (veel) beter, en toch wat gevarieerder.

En zo gaat de plaat verder, beetje teveel van hetzelfde. Alles rockt een eind weg maar klinkt ook wat te vlak voor ons. Ach, misschien worden we oud en hebben we dit soort indierock al in overvloed gehoord.

Natuurlijk moeten we hen feliciteren met hun deal bij het gerenommeerde Heavenly Recordings en heel uitgebreide tours in het buitenland. Maar toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat ze geen potten gaan breken vanwege teveel ‘onderling inruilbare songs’. Zouden ze in Engeland al de debuutplaat van PEUK hebben gehoord? Dat zou nogal eens wat geven.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More