Home Belgisch PEUK – Skin It (FONS Records).

PEUK – Skin It (FONS Records).

by Didier Becu

Bands die razendsnel uit hun voegen barsten omdat ze steengoed zijn? PEUK bijvoorbeeld!

Een gloednieuwe band waar tot voor kort nog niemand van gehoord had, maar door een stevige mond-tot-mondreclame (wat zijn ze toch goed hee!) uitgegroeid zijn tot één van de absoluut te volgen bands van dit moment.

Ze stonden al op Luminous Fest, ze waren als kippen aan het braden op een snikheet Absolutely Free Festival en dit weekend mogen ze hun longen uitschreeuwen op Sonic City.

Live een bom, maar het ziet er naar uit dat PEUK op plaat even explosief is. Op hun debuut dat op FONS Records uitkomt is het nog wat wachten (begin 2019), maar er is nu al een eerste single Skin It uit die alles bevat waarom we zo wild zijn van PEUK: de schreeuwerige Riot-Girrl-achtige vocalen van frontvrouw Nele, de gitaren van Jacques en de retestrakke drums van Dave.

Hoewel PEUK met groot vertier rondneust in de muziekjes van de jaren 90 (dat gaat van Sonic Youth, Bikini Kill, Nirvana tot Fugazi) heeft de band een enorm eigentijdse sound. We vallen in herhaling, maar soms moet dat als je het over genialiteit hebt: dit wordt een debuut om naar uit te kijken!

Copyright foto: Hans Vermeulen

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More