Home ReviewsAlbum Reviews PAVO PAVO – Mystery Hour (Bella Union)

PAVO PAVO – Mystery Hour (Bella Union)

by Bart Verlent

De New Yorkse band Pavo Pavo bracht in 2016 hun debuut Young Narrator In The Breakers uit, die heel positief werd onthaald. Ze voelden grote druk om een waardige opvolger te maken en nu 3 jaar later is het zover. Na veel zwoegen is de tweede plaat af en wat voor één!

Dit New Yorks vijftal maakt nog steeds knappe nummers met brede arrangementen. Je hoort invloeden van diverse genres waar ze hun eigen, unieke geluid van maken. Een heel diverse sound met wat dromerige psychedelica, maar ook pure popsongs met een jaren ’70 randje.

Zanger Oliver Hill en Eliza Bagg ontmoetten elkaar in het strijkersensemble van de Universiteit van Yale waar ze muziek studeerden. Het zijn dan ook klassiek geschoolde artiesten. Dat kan je horen, want hun nummers zitten vol vreemde wendingen en heel bijzondere arrangementen. Als we dan toch een vergelijking moeten maken dan zou je het een combinatie van de psychedelische pop songs van The Beach Boys ten tijde van Pet Sounds en de art pop kitsch van Sparks kunnen noemen. Een combinatie die erg goed werkt.

Als je bedenkt dat Eliza Bagg soms als sopraan gevraagd wordt door John Zorn, dat Oliver Hill strijkersarrangementen schrijft voor Dirty Projectors, Helado Negro en Wet en lid is van Kevin Morby’s liveband, dan weet je dat dit duo heel ruimdenkend is en met diverse invloeden werkt.

Alle elf nummers zijn stuk voor stuk unieke, prachtig liedjes die je blijven verwonderen. Dit is een plaat die je niet beu kan worden omdat elk nummer vernieuwend klinkt. Het is misschien wel iets minder psychedelisch dan de debuutplaat maar net daarom klinkt Mystery Hour meer divers dan zijn voorganger.

Pavo Pavo heeft de perfecte soundtrack gemaakt om het jaar rustig mee op gang te trekken. Als je houdt van dromerige, psychedelische pop dan is dit waarschijnlijk al de plaat van het jaar want de band heeft de lat enorm hoog gelegd met deze fantastische schijf.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More